Bardzo chrupiące szwajcarskie placki ziemniaczane rosti z grubo tartych ziemniaków wychodzą po prostu przepysznie. Przepis na szwajcarskie placki ziemniaczane rösti Składniki: około kilograma ziemniaków, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić szwajcarskie placki ziemniaczane rösti? Ziemniaki obierz, zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj płaską łyżkę soli, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Odlej do miseczki jak najwięcej wody, która się wytworzyła, dociskając wiórki łyżką. Poczekaj ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...