Placki ziemniaczane inaczej. Robimy szwajcarskie rösti. Ale chrupiące! PRZEPIS

Placki ziemniaczane inaczej. Robimy szwajcarskie rösti. Ale chrupiące! PRZEPIS

Placki ziemniaczane inaczej. Robimy szwajcarskie rösti. Ale chrupiące! PRZEPIS

Bardzo chrupiące szwajcarskie placki ziemniaczane rosti z grubo tartych ziemniaków wychodzą po prostu przepysznie. Przepis na szwajcarskie placki ziemniaczane rösti Składniki: około kilograma ziemniaków, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, sól, pieprz, olej do smażenia. Jak zrobić szwajcarskie placki ziemniaczane rösti? Ziemniaki obierz, zetrzyj na grubych oczkach. Dodaj płaską łyżkę soli, wymieszaj i odstaw na 10 minut. Odlej do miseczki jak najwięcej wody, która się wytworzyła, dociskając wiórki łyżką. Poczekaj ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.