Przepis na : deser
Taki obiad na słodko to najprawdziwszy smak lata. Borówki, podobnie jak jagody, świetnie nadają się do faszerowania pierogów. Do tego kleks śmietany, trochę cukru pudru i mamy niebo na talerzu. Przepis na pierogi z borówkami Składniki: Porcja ciasta pierogowego przygotowanego według tego przepisu , 500 gramów świeżych borówek, 2-3 łyżki cukru, do podania cukier puder i śmietana 18 proc. Jak zrobić pierogi z borówkami? Borówki umyj, osusz na sitku, przełóż do miski. Około 20 proc. owoców rozgnieć lekko widelcem, ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...