W tym przepisie na gulasz kurczak wychodzi miękki i soczysty, a sos dzięki papryce w dwóch postaciach jest bardzo aromatyczny. Jeszcze jeden plus – robi się go naprawdę szybko. Wiele osób rezygnuje z przygotowywania duszonego mięsa z piersi z kurczaka, ponieważ wychodzi ono twarde i suche. Cały szkopuł w tym, że nie lubi ono długiego gotowania, gdyż właśnie to je psuje. Dzięki sztuce z tego przepisu uda się tego uniknąć. Przepis na paprykowany gulasz z kurczaka Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka, ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...