Robi się go bardzo szybko, wystarczy niecałe pół godziny, aby przyrządzić całą patelnię pysznego kurczaka w kremowym i aromatycznym sosie z ziołami. Przepis na kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym Składniki: Około 800 gramów mięsa z kurczaka – piersi lub filetów z udek. Można też użyć pół na pół. 2 duże cebule, 3 ząbki czosnku, czubata łyżka mąki pszennej, pół litra mleka, 400 ml śmietany 12 proc., 2 łyżki suszonych ziół – użyliśmy mieszanki prowansalskiej, ale może być też własna kompozycja, Ol...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...