Pomysł na to danie przywieźliśmy z wypadu do Rzymu, gdzie tak przyrządzonego kurczaka jedliśmy w małej restauracji. Jest niezwykle prosty, a smak doskonały, jak to we włoskiej kuchni bywa. Przekonajcie się sami i wypróbujcie nasz nowy przepis. Przepis na kurczaka po rzymsku duszonego w pomidorach Składniki: Około kilograma pałek lub udek z kurczaka , 4 ząbki czosnku, 2 duże cebule, 2 puszki pomidorów w zalewie, duża garść oliwek zielonych, oliwa, suszony tymianek lub mieszkanka ziół śródziemnomorskich, sól, pieprz. Jak zrobi... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...