Jest bardzo pożywna i wyrazista w smaku, a do tego świetnie rozgrzewa. Gdy tyko za oknem zrobiło się jesiennie, przypomnieliśmy sobie o przepisie na hiszpańską zupę z zieloną soczewicą i kiełbasą chorizo . Jest tak pyszna, że od razu zrobiliśmy duży garnek. Przepis na hiszpańską zupę z soczewicą i chorizo Składniki: 2 większe cebule, 3 ząbki czosnku, 2 pętka hiszpańskiej kiełbasy chorizo (łącznie około 400 gramów), 2 większe marchewki, 4 łodygi selera naciowego, 2 papryki czerwone, 300 gramów zielonej soczewicy,... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...