Czeski gulasz na piwie. Najpyszniejszy z knedlikiem. PRZEPIS

Czeski gulasz na piwie. Najpyszniejszy z knedlikiem. PRZEPIS

Czeski gulasz na piwie. Najpyszniejszy z knedlikiem. PRZEPIS

Przepis na : obiad

Kawałki wołowiny rozpływającej się w ustach, dużo aromatycznego sosu i knedliki, którymi można wytrzeć talerz do sucha. Nasi południowi sąsiedzi robią pyszny gulasz. Mamy dla was sprawdzony przepis. Przepis na czeski gulasz Składniki: kilogram pręgi wołowej (goleń) – ewentualnie po prostu wołowiny gulaszowej, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki papryki słodkiej w proszku (może być też pół na pół z papryką wędzoną), szklanka jasnego piwa, łyżeczka kminku, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, kopia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.