To jeden z tych wegańskich przepisów, który doskonale uzmysławia, że w kuchni można obyć się bez mięsa, a jednocześnie pysznie zjeść. Spróbujcie wegańskiego sosu alla bolognese. Przepis na wegański sos bolognese Składniki: 1 duża cebula lub 2 mniejsze, 3 ząbki czosnku, 5 łodyg selera naciowego, 3 średnie marchewki, 1 puszka ugotowanej ciecierzycy (400g), 2 puszki pomidorów w zalewie (razem 800g), pęczek natki pietruszki, łyżka papryki w proszku (najlepiej wędzonej) oregano suszone, sól, pieprz, oliwa z oli... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...