To danie jedliśmy w restauracji Entliczek-Pentliczek Czeski Knedliczek po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler. Tam, co prawda, była to serdelka, dużo bardziej jednak lubimy białą kiełbasę, którą można przyrządzić w ten sam sposób. Smaczne i oryginalne danie, które podajemy jako przystawkę z pieczywem lub na obiad z tłuczonymi ziemniakami. Przepis dobrze sprawdzi się też na Wielkanoc. Przepis na białą kiełbasę w sosie musztardowo-chrzanowym Składniki: 4 surowe białe kiełbasy, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...