Jako entuzjasta jajek, wędzonego łososia i domowego majonezu , staram się eksploatować te klimaty na różne sposoby. Jednym z nich były tosty z łososiem, jajkiem i majonezem . Tym razem jednak nie będzie tostów, ani nawet kawioru, choć i ten ostatni byłby tu jak najbardziej na miejscu. Prezentujemy natomiast prostą w wykonaniu i atrakcyjną wizualnie przystawkę, którą nie tylko ucieszymy podniebienia własne i gości, ale też dodatkowo udekorujemy stół. Choć wszelkie tego rodzaju sposoby wykorzystania jajek ko... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...