Góralska kwaśnica

Góralska kwaśnica

Góralska kwaśnica

Kwaśnica różni się od kapuśniaku tym, że nie dodajemy do niej warzyw, tylko sok z pod kapusty.  Będę mało skromna i napiszę,że dawno nie jadłam tak dobrej kwaśnicy jak ta. Zapraszam po przepis. Składniki: 0,5 kg żeberek wędzonych ( mogą być również same surowe) 0,5 kg surowych  25 dag wędzonego boczku 0,5 kg kiszonej kapusty z dużą ilością soku 2 ząbki czosnku 2 cebule 3 liście laurowe 3 ziela angielskie  sól, pieprz  Przygotowanie: Do dużego garnka włożyłam odciśniętą kapustę kiszoną ( so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kukuleczki

Autor

Kukułeczki Kukułeczki


Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, boczek, kapusta kiszona, żeberka, pieczywo, kapusniak, żeberka w kapuście kiszonej, warzywa na patelnie

Inne przepisy z Kukuleczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.