Muszę przyznać, że tegoroczny Listopad jest wyjątkowo słoneczny. Rozpoczął się ciepło, zachwycił złotem liści i błękitem nieba, a potem pod okryciem lekkiej mżawki zmienił to złoto w musztardową żółć modrzewiowych igieł, a błękit we wszystkie odcienie szarości, na tle której ostatnie kolory są wyjątkowo soczyste. Nie raz zachwycił też zachodem słońca tak miękkim i w ciepłych barwach, jak gorące kawałki pieczonej dyni, z której skręciłam dziś szybką zupę. Piekła się w towarzystwie słodkiej papryki, cebuli, mar... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)