Przejrzałam ostatnio moje wpisy o zupach i zdecydowany prym wiodą w nich zupy krem. Zatem, aby tradycji stało się zadość zapraszam dziś na pyszny, zimowy krem z dyni piżmowej, która zachwyca swoim lekko owocowo-orzechowym posmakiem i świetnie sprawdza się w zimowej kuchni :) Do tego słodka gruszka i delikatny por. Całość ogrzana pikanterią imbiru i ciepłem korzennej gałki muszkatołowej, która wspaniale dogaduje się i z dynią i z gruszkami. To idealna zupa na mroźny dzień, kiedy trzeba porządnie się rozgrzać ...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)