Z ŁĄKI N TALERZ: Pomarańczowe babeczki z fiołkami i miodem

Z ŁĄKI N TALERZ: Pomarańczowe babeczki z fiołkami i miodem

Z ŁĄKI N TALERZ: Pomarańczowe babeczki z fiołkami i miodem

Dziś pierwszy Dzień Wiosny kalendarzowej! W końcu wszystkie początki odhaczone i można wystartować z impetem w tę piękną porę roku :) Jako pierwsze wystąpią przed Państwem moje ukochane fiołki, które co roku tak samo rozczulają mnie swoją małą istotką i rozkładają na łopatki zapachem. I tak jak jedna jaskółka wiosny nie czyni, tak nawet jeden fiołek wonny wyglądający nieśmiało spod zimowych pieleszy zwiastuje Zieloną Pannę! A zatem są fiołki, jest wiosna i są też wiosenne słodkości. Oto słoneczne i bardzo a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, ciasto

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.