Ach, kochane szparagi! Co roku wyczekiwane tak samo mocno i z taką samą radością zabierane do domu, kiedy już się pojawią. Te pierwsze zawsze zjadam z jajkiem lub po prostu masłem i solą, żeby poczuć ich smak w najprostszej postaci, a potem można ruszyć w szparagowe wariacje. Z racji tego, że szparagi trzymały w tym roku dość długo wysoką cenę, postanowiłam nie rzucać się od razu w te smukłe warzywa, a potem doszłam do wniosku, że w końcu szparagowy sezon przejdzie mi koło nosa i nie zdążę nacieszyć się ich... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)