Po kilku pomidorowych wpisach, idę dziś w tango z bakłażanem - jednym z najpiękniejszych warzyw moim zdaniem i jednym, do którego mam szczególną słabość, nawet, gdy nie mam na niego pomysłu ;) Tym razem zapraszam Was do miseczki wypełnionej po brzegi kremową pastą z pieczonego bakłażana, czyli baba ganoush z zakątków kuchni arabskiej. Pieczony, kremowy bakłażan połączony z sezamowa pastą tahini o ziemistych nutach, wyrazistym czosnkiem i rozświetlającym całość sokiem z cytryny, to niezwykle uzależniające p... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)