Fasolka szparagowa a'la mimoza

Fasolka szparagowa a'la mimoza

Fasolka szparagowa a'la mimoza

Fasolka szparagowa z rumianą bułką tartą na solidnej porcji masła i do tego soczysty pomidor, to jedna z wielu sztandarowych pozycji w menu Lata. W tym roku totalnie nie mogę się oprzeć tym zielonym strączkom i dokładam je nawet na klasyczne kanapki z szynką i pomidorem albo zajadam z hummusem i czerwonym pesto. A dziś zapraszam Was na iście królewski sposób na fasolkę szparagową, która wije się sprężyście pod wiórkami gotowanego jajka i podsmażonymi kaparami. Musicie uwierzyć mi na słowo, że jajko starte n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto 3 bit, szynka

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.