Fasolka szparagowa z rumianą bułką tartą na solidnej porcji masła i do tego soczysty pomidor, to jedna z wielu sztandarowych pozycji w menu Lata. W tym roku totalnie nie mogę się oprzeć tym zielonym strączkom i dokładam je nawet na klasyczne kanapki z szynką i pomidorem albo zajadam z hummusem i czerwonym pesto. A dziś zapraszam Was na iście królewski sposób na fasolkę szparagową, która wije się sprężyście pod wiórkami gotowanego jajka i podsmażonymi kaparami. Musicie uwierzyć mi na słowo, że jajko starte n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)