Nie jestem pewna, czy doczekam się w tym roku mojej ukochanej Złotej Jesieni. Zimowe podmuchy wiatru, przenikliwy chłód i deszcze sprawiają, że wiele liści nie zdąża się zezłocić, zżółknąć, zaczerwienić i pod wpływem wilgoci spadają jeszcze zielone na ziemię, gdzie cicho oddają swoje liściaste życie w kałużach i pod kołami samochodów. To tak, jakby zaraz po lecie nastąpił listopad! Nie tracę jednak nadziei do końca i zbierając z balkonu ostatnie plony z lawendowych skrzynek, wciąż liczę na babie lato i szel... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)