Chodzą słuchy, że majówkowa aura ma sprzyjać przebywaniu pod chmurką! A zatem przychodzę dziś ze wspaniałą przekąską, która sprawdzi się na majowe pikniki, w niedługą trasę lub jako pyszna propozycja obok grillowanych pyszności, których z pewnością nie zabraknie w długi weekend ;) W złocistych ramionach ciasta filo kryje się niezwykle aromatyczne nadzienie z sera feta z dodatkiem pokaźnej ilości koperku. Do tego jeszcze czosnek dla podbicia smaków i dodatkowa porcja zieleni pod postacią liści rzodkiewki ale świeży... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)