Sierpień to jeden z moich ulubionych miesięcy. To tu rozpoczyna się magiczne tkanie złotych nitek babiego lata, słońce zyskuje cieplejszy odcień promieni, którymi ozłaca ramiona i policzki...w tym roku jednak jest wyjątkowo humorzasty. Burzowy, chłodny, plączący na wietrze wszystkie kosmyki włosów i wspomnienia z wakacji, a jednocześnie złoty i upalny. Jednego z tych upalnych, sierpniowych dni, gdy gorąc wlewał się do mieszkania jasną, złotawą strużką, przygotowałam orzeźwiającą mrożoną herbatę. Przygotowan... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)