PIECZONA SZAKSZUKA Z KIELBASĄ I PAPRYKĄ

PIECZONA SZAKSZUKA Z KIELBASĄ I PAPRYKĄ

PIECZONA SZAKSZUKA Z KIELBASĄ I PAPRYKĄ

Szakszuka to potrawa z bliskiego wschodu. Przygotowywana jest z pomidorów, papryki i cebuli. Ja przygotowałam jej wariacje z dodatkiem kiełbasy morlińskiej (kiełbasa z szynki kurczaka). Ostrzejsza dzięki chilli, chrupiąca kiełbaska i aromat pomidorów to właśnie kwintesencja tego dania. Składniki: 1 cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta oliwa z oliwek 2 łyżeczki koncentratu 2 pomidory  sól pieprz 1 łyżka octu winnego 1 papryczka chilli 1/2 pęta kiełbasy morlińskiej z szynki z kurczaka 2 jajka szczy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.