Zapiekane jabłka pod pierzynką

Zapiekane jabłka pod pierzynką

Zapiekane jabłka pod pierzynką

Sezon na jabłuszka, uwielbiam je w każdej postaci. Tym razem zrobiłam jabłuszka zapiekane pod pierzynką biszkoptową. Jabłka obrać ze skórki, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Dno naczynia wysmarować masłem. Połówki jabłek rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Przygotowanie ciasta – białka z solą ubić na sztywną pianę. Bardzo powoli wsypywać cukier i cukier waniliowy, ciągle ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku, wlać sok z cytryny. Ciągle ubijać. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jabłka, biszkopt, ciasto z połówkami jabłek

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.