Przepis na : obiad
Schab ten będzie idealny na imprezy rodzinne jak i na specjalne obiady. Drugi sposób podania opisałam na dole Wykonanie – schab delikatnie rozbić. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, papryką słodką i ostrą, rozmarynem. Jak są duże kawałki schabu można przekroić je na połowę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju obsmażyć schab na złoty kolor z obydwu stron. następnie rozłożyć schab na dnie naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni smażyć cebulkę pokrojoną w piórka. Jak cebula straci ko...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl