Przepis na : obiad
Pyszny obiadek, na imprezy też będzie super. Ugotować ryż na sypko. Bakłażana umyć, przekroić na pół. Dużą wyżką wyjąć miąższ. Pokroić go w kostkę. Połówki bakłażana delikatnie obsypać solą. Zostawić na kilka minut. Zlać z nich wodę która się wydostanie ze środka bakłażanów. Lekko naciąć skórkę z zewnętrznej strony. Odstawić bakłażany. Na patelnię wlać olej, rozgrzać. Dodać posiekaną cebulkę i smażyć aż straci kolor surowizny. Następnie dodać posiekany drobno czosnek, smażyć chwilkę. Wrzucić mięso na patelnię i ... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl