Łosoś na ziemniakach

Łosoś na ziemniakach

Łosoś na ziemniakach

Przepyszny obiadek, polecam bardzo. Zdjąć skórę z łososia. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na bok. Przygotowanie zimniaków – ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Połowę ziemniaków rozłożyć na dnie. Cebulę obrać i pokroić w piórka, rozłożyć na ziemniakach. Obsypać solą, delikatnie. Teraz czas na pozostałe ziemniaki. Na ziemniakach położyć kilka kawałeczków masła. Obsypać tymiankiem. Bulion warzywny wlać do środka. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec pod ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.