Klopsy gotowane w sosie szparagowym

Klopsy gotowane w sosie szparagowym

Klopsy gotowane w sosie szparagowym

Przepis na : obiad

Pyszny obiadek. Bardzo smakowity dla maluszków i dorosłych. Polecam. Wykonanie klopsów – do miski wrzucić mielone mięso, posiekaną drobno cebulkę, jajko, majeranek, bułkę tartą, śmietanę. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Formować małe klopsy. Gdyby klopsy się rozpadały dodać odrobinę więcej bułki tartej. Gotowanie – szparagi oskrobać i oderwać zdrewniałe końcówki. Odciąć końcówki szparag a łodyżki na słupki. Do garnka wlać wodę, dodać kostkę rosołową, marchewki i korzeń pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

klopsy, szparagi, tarta, mielone, sosy, bułki, mięso mielone, mięso, obiad, dania mięsne, wieprzowina

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.