Kapuśniak z kiszonej kapusty i kaszy

Kapuśniak z kiszonej kapusty i kaszy

Kapuśniak z kiszonej kapusty i kaszy

Przepis na : obiad

Do garnka wlać wodę i pokrojone na mniejsze kawałki mięso. Doprawić delikatnie solą. Nie za dużo, ponieważ czasami kapusta kiszona jest słona. Gotować aż mięso lekko zmięknie. Dodać listki laurowe, ziele angielskie, suszone grzyby, kaszę, pokrojona kapustę kiszona, Boczek wędzony pokroić w kostkę. Na gorącą patelnię wrzucić boczek i smażyć aż powstaną skwarki. Wszystko z patelni dodać do zupy. Gotować zupę aż mięso będzie miękkie. W między czasie oskrobać ziemniaki i pokroić w małe kawałki. Ziemniaki i marchewk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.