Gołąbki z kaszą jaglaną i mięsem mielonym

Gołąbki z kaszą jaglaną i mięsem mielonym

Gołąbki z kaszą jaglaną i mięsem mielonym

Przepis na : obiad

Bardzo smaczne te gołąbki, zrobione w bardzo tradycyjny sposób. Tylko zamieniłam ryż na kaszę jaglaną. Polecam. Przygotowanie nadzienia – Kaszę ugotować jak pisze na opakowaniu, odcedzić. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać posiekaną cebulkę, kaszę, majeranek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Wykonanie gołąbków – w dużym garnku zagotować zagotować wodę. Dosolić do smaku. Włożyć kapustę do wrzątku i gotować na małym ogniu aż liście zmiękną. Naciąć liście od najszerszej strony co... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, mielone, kasza, kapustą, ryż, kasza jaglana, mięso mielone, pieczarki, mięso, obiad, sosy, sos pomidorowy, dania mięsne, pieczarki do obiadu, ryż smażony, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.