Chlebek na razowym zakwasie i co dziwne z maślanką :)

Chlebek na razowym zakwasie i co dziwne z maślanką :)

Chlebek na razowym zakwasie i co dziwne z maślanką :)

Domowy chlebek, pachnący i pyszny. Trochę czasu potrzeba, żeby go zrobić, ale warto. Zapewniam Zakwas – mąkę wsypać do wysokiej miski, dodać pokruszone drożdże, szczyptę soli. ciepłą wodę. Wszystko wymieszać, przykryć folią spożywczą odstawić na 24 godziny. Można ciasto rozrobić na kilka sposobów – rozmieszać za pomocą mocnego robota kuchennego, w automacie do chleba, ale wyjąć ciasto przed zaczęciem procesu pieczenia. Można też ręcznie zagnieść ciasto jak każde drożdżowe. Bez znaczenia jak je r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, chleb, drożdżowe, chleb na zakwasie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, chleb razowy, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, chleb z ziarnami, chleb na drożdżach , pyszne ciasto

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.