Szparagowe risotto

Szparagowe risotto

Szparagowe risotto

Przepis na : obiad

Pyszne, kremowe, rozpływające sie w ustach risotto z zielonymi szparagami. Pyszny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs a przede wszystkim ryb. Zapraszam ;) Szparagowe risotto - 1,3 szklanki ryżu arborio do risotta - 400 g zielonych szparagów - 100ml białego wina - 1 litr bulionu ( ew. z kostki) - łyżka masła - ew. sól, pieprz do smaku Szparagi obieramy , myjemy , odcinamy zdrewniałe końcówki i tniemy w kawałeczki. Na patelni rozgrzewamy masło. Na rozgrzane masełko wrzucamy ryż i chwilę szklimy.  Dodajemy odrobinę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pełna Emocji

Autor

Bilcia

Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szparagi, ryż, risotto, ryby, ryba, mięso, obiad

Inne przepisy z Kuchnia Pełna Emocji

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.