Przepis na : obiad
Biała kapusta, buraczki, marchewka i czosnek w aromatycznej zalewie, to kapusta pelustka po ukraińsku. Prosta, chrupiąca przekąska z klasycznych warzyw, które są w każdym domu. Marynowana w ten sposób kapusta doskonale komponuje się z pieczonym, duszonym i smażonym mięsem . Świetnie smakuje z ziemniakami oraz jako samodzielna zdrowa przekąska. Zachwyci na pewno lekko kwaśnym smakiem oraz wyjątkową chrupkością. Swoją nazwę „pe(y)lustka” – w języku polskim – płatek, zawdzięcza prawdopodo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Lubie gotować, jeszcze bardziej lubię jeść.