Przepis na : kolacja
Zapiekanka z bakłażanów to najpopularniejsze danie kuchni włoskiej znane pod nazwą Permigiana di melanzane. To plastry bakłażana przełożone sosem pomidorowym oraz mozzarellą i parmezanem, zapieczone w piekarniku. Jest to danie dość pracochłonne, ale efekt i smak wynagradza całą pracę 😊 Zapiekanka, pomimo smażenia bakłażanów, nie należy do ciężkich i pasuje zarówno na obiad, jak i kolację. Składniki: 3 bakłażany 2 puszki pomidorów krojonych 250 g mozzarelli 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g parmezanu bazylia świeża m... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni, która zamienia się w małe laboratorium...a ja mieszam, próbuję, przyprawiam, miksuję, zmieniając popularne przepisy lub tworząc własne autorskie.