Pyszny żurek na codzień i od święta Żur Wielkanocny SKŁADNIKI: biała kiełbasa -4 porcje grzybek suszony -1 szt cebula mała -1 szt żur -2 szkl sól czosnkowa sól pieprz chrzan tarty -1,5 łyżki majeranek śmietana -140 ml jajka -2 szt ugotowane na twardo woda -2 szkl PRZYGOTOWANIE: Cebulę obrać, przekroić na pół, opiec nad płomykiem z każdej strony na złoty kolor. Grzybka wymoczyć, przełożyć razem z cebulą do garnka, zalać wodą, zagotować. Następnie dodać białą kiełbasę, gotować na wolny... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną