Kluski nadziewane kiełbasą

Kluski nadziewane kiełbasą

Kluski nadziewane kiełbasą

Kiedyś robiła je moja mama, teraz ja je robię i chyba nigdy mi się nie znudzą. Kluski są przepyszne i żadne mięso nie zastąpi kiełbasy. Kiełbasy nie trzeba doprawiać, bo ona jest już wystarczająco doprawiona, wystarczy zdjąć tylko osłonę z niej i ją zmielić. Takie kluski też dobrze, a nawet  lepiej smakują odsmażane następnego dnia. Przygotowując ciasto ziemniaczane, muszę napisać tak, jeżeli ziemniaki są bardzo mączyste, to możemy dać nieco miej  mąki, natomiast jeżeli by ciasto było rzadkie, musimy je... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.