Przepis na : obiad
5/5 - (1 głos) Zupa krem z warzyw i żółtej soczewicy jest lekkostrawną oraz sycącą propozycją obiadu. Doprawiona odrobiną harissy jest lekko pikantna, co dodaje jej charakteru. Zupę krem najlepiej serwować z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Oczywiście podana z odrobiną kwaśnej śmietany smakuje najlepiej. Możecie zupę także ozdobić ziarnami dyni czy słonecznika i dowolnymi ziołami. Niech poniesie Was fantazja 🙂 Smacznego! Zobacz też: Zupa krem z pieczonych pomidorów Zupa krem z selerem naciowym i pomarańczą Zup... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...