Zalewajka na domowym zakwasie żurkowym

Zalewajka na domowym zakwasie żurkowym

Zalewajka na domowym zakwasie żurkowym

Nieco zapomniana przeze mnie zupa, do której wykorzystałam zrobiony na Wielkanoc zakwas na żur. Przy okazji gotowania którejś z poprzednich zup, przygotowałam zbyt dużo włoszczyzny, dlatego nadmiar zamroziłam w foliowej torebce i teraz były jak znalazł, nie musiałam obierać i ucierać świeżych warzyw :) Zalewajka Składniki: 15 dag startej na dużych oczkach tarki mrożonej włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler, por – ten drobno posiekany) 50 dag ziemniaków – waga po obraniu 1,5 litra wody 4 ziela angielskie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne zapiski Edyty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.