Krem z pieczonych buraków
Krem z pieczonych buraków
Dla miłośników buraków polecamy krem z pieczonych buraków z dodatkiem fety Składniki: - 1 kg buraków - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 1 l bulionu mięsnego - 1 marchewka - ćwiartka selera - sól, pieprz - feta Najpierw przygotowujemy buraki – myjemy je, lekko przyprawiamy solą i pieprzem i owijamy w folię. Do pieczenia najlepiej wybrać mniejsze buraki żeby się szybciej upiekły. Buraki wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 50-60 minut aż buraki zmiękną. U... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenne Wariacje
Autor
Kuchenne Wariacje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
buraki, burak, feta, krem, pieczone buraki, pieczony burak, marchewka, seler, zupa, zupa krem, warzywa, ser feta, ser, zupa z selera, dania mięsne
Inne przepisy z Kuchenne Wariacje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję