Domowe przetwory: gruszki w syropie waniliowym

Domowe przetwory: gruszki w syropie waniliowym

Domowe przetwory: gruszki w syropie waniliowym

Najwyższa pora aby wykorzystać tegoroczne gruszki w przetworach żeby w czasie zbliżających się jesienno-zimowych dni móc skorzystać z nich np. w domowych wypiekach dlatego też proponujemy gruszki w syropie waniliowym Składniki: - 1 kg twardych gruszek - 0,25 kg cukru - 0,40 l wody - 1 opakowanie cukru wanilinowego - 1/2 cytryny - 3 lub 4 gwiazdki anyżu - 2 laski wanilii Składniki na 3 lub 4 słoiki o pojemności 0,7 l. Zaczynamy od gruszek. Najpierw je myjemy, obieramy, wydrążamy i każdą kroimy na pół. Następnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchenne Wariacje

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.