Mam naprawdę wspaniałego teścia. Jegomość wstaje o 5 rano, jedzie do lasu, zbiera jagody, po czym przywozi nam wiaderko tych pyszności. Ja robię oczy jak 5 złotych, albo jak wygłodniały wilk, któremu przed nosem przemknęła owieczka. Uwielbiam! Od dzieciństwa uwielbiałam jagody. Wtedy jagody i poziomki były na szczycie listy uwielbienia. Nasz Dziubas na ten moment pokochał borówki. Zwłaszcza te z krzaczka u teściowej. Borówki są super, ale jagody….ahhhh. Nic tak nie smakuje jak jagody prosto z lasu. Nic ta... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...