Drożdżowa strucla z jabłkami i marcepanem

Drożdżowa strucla z jabłkami i marcepanem

Drożdżowa strucla z jabłkami i marcepanem

Chciałam upiec wykwintny strudel jabłkowy. Klasyczny, na wzorcowo wypieczonym chrupiącym cieniutkim cieście, z obfitym jabłkowym wnętrzem. Jako wspomnienie niedawnego, dwudniowego maratonu po miastach nad Renem. Pozostając pod wrażeniem tamtejszych specjałów. Strudel miał być polanym sosem waniliowym obiektem godnym polecenia. A wypiek tu prezentowany jest pulchny, miękki i pięknie wyrośnięty. Wnętrze obfite nie jest, ale delikatnie komponuje się z drożdżowym "opakowaniem". Strucla drożdżowa. Pachnąca, rumiana, dl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kronika Piekarnika

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.