Chałeczka plasterkowa ( segmentowa )
Chałeczka plasterkowa ( segmentowa )
W kilku zdaniach przekonam Was do zrobienia tego drożdżowiaka. Z drożdżami walczę często, w wyniku czego powstają chałki miękkie, puszyste, wysokie, płaskie, plecione i zwijane. Suche o strukturze chlebka, z domieszką mąki pełnoziarnistej, razowej, żytniej. Przekładane, z owocami, dżemami, posypkami. Struktura i jakość ciasta drożdżowego zależy od wielu czynników. Rodzaju tłuszczu i jego ilości, zawartości jaj, lub samych żółtek. Długości i sposobu wyrabiania ciasta. I jego wyrastania. O atmosferze nie wspomnę - ne... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kronika Piekarnika
Autor
KronikaPiekarnika
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto drożdżowe, placki, drożdżowe, królik, bożonarodzeniowe
Inne przepisy z Kronika Piekarnika
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję