Śledzie z cytryną i jabłkiem to pomysł na przygotowanie śledzi do podania ich z olejem lub śmietaną. Jabłko i cytryna uszlachetniają smak śledzi i wynoszą je na wyższa półkę ;) Sposób na nie pochodzi z książki Danuty Wyrybkowskiej Praktyczna kuchnia domowa z 1937 roku. Śledzie te polecane są do oliwy i śmietany, nazwa przepisu „ śledzie w oliwie i śledzie w śmietanie”. 4 filety śledzi solonych, 1 winne jabłko (u mnie reneta), 1 cytryna (z cienką skórką), 1 liść laurowy, 10 – 12 ziaren pieprzu czarnego, 4 zi... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...