Kopytka z czosnkiem niedźwiedzim , kopytka z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, piękne i pyszne zielone kluski z lekkim aromatem czosnku. 1,3 kg obranych ziemniaków mączystych, 80 g czosnku niedźwiedziego, 2 jajka, 440 g mąki pszennej, sól, Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, odparować. Odstawić do ostudzenia. Ostudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Liście czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić. Zmiksować z jajkami. Ziemniaki przełożyć do miski, przelać do nich mieszani... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...