Domowa biała kiełbasa

Domowa biała kiełbasa

Domowa biała kiełbasa

Kiełbasę białą czasem można przygotować w domu. Nie potrzeba specjalnych urządzeń, wystarczy maszynka (ręczna, elektryczna) do mięsa, z nakładką do nadziewania kiełbas. 1,1 kg mięsa z golonki, 4,1 kg łopatki wieprzowej bez kości, 90 g soli, 50 g czosnku, 5,2 g pieprzu, 4 liście laurowe, 0,5 kg podgradla, około 20 g majeranku, jelita naturalne wieprzowe, sznurek bawełniany, bulion, wywar: 2 cebule, 1 liść laurowy, 2 ząbki czosnku, 2 ziarna ziela angielskiego, 6 ziaren pieprzu czarnego Golonkę obrać z kości i usunąć... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.