Przepis na : obiad
Składniki:1 kapusta młoda1 cebula2 młode marchewkikoperekwoda2 łyżeczki koncentratu pomidorowego2 łyżki mąkisól, pieprzolej rzepakowy np RAPSOkwaśna śmietanaKapustę poszatkować, obgotować w wodzie - odcedzić. Gotować 2-3 minuty.Przełożyć do garnka, zalać wodą. Ilość wedle uznania - zależy czy wolicie gęstą czy rzadką zupę.Dodać pokrojoną marchew - gotować do miękkości warzyw.Cebulę zeszklić na oleju RAPSO - dodać do zupy.Zagęścić mąką, doprawić do smaku.Zupę nalewać do miseczki, posypać koperkiem i polać śmie... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...