PIERNIKOWE JABŁKA NA SZARLOTKĘ DO SŁOIKA

PIERNIKOWE JABŁKA NA SZARLOTKĘ DO SŁOIKA

PIERNIKOWE JABŁKA NA SZARLOTKĘ DO SŁOIKA

   Z tego przetworu chyba będę bardzo dumna.Lekko słodkie , pachnące korzennymi przyprawami oraz pyszną pomarańczą jabłka na SZARLOTKĘ.Na blogu znajdziecie już dwa twory z ich udziałem do słoików do ciasta , ten jest trzeci i najlepszy , ale nie będę jeszcze mówić " to on " bo mam w zapasie jutro do zrobienia 4 przepis i też podobno jest  "niebiański". Tak więc kochani to Wy zdecydujecie , który będzie dla Was najlepszy.Zapraszam.   5 kg.jabłek bez obić 1 duża pomarańcza plus skórka z niej otarta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.