CHLEB Z GARA PSZENNO - ŻYTNI Z LNEM

CHLEB Z GARA PSZENNO - ŻYTNI Z LNEM

CHLEB Z GARA PSZENNO - ŻYTNI Z LNEM

  Do tego pomysłu upieczenia takiego chleba sprowokowała mnie Joasia z bloga Grunt To Przepis.  Za oknem 30 C., a ja szalałam z piekarnikiem , bo nie tylko upiekłam CHLEB , ale tež chałki.Pieczywo wyszło delikatne , miękkie i pyszne.Troszkę przepis zmodyfikowałam , aby uzyskać lepszy efekt wypieku i się udało.Przepis podam taki jaki ma być i obok moje wariacje , a Wy sobie wybierzecie jaki będzie Wam pasował.Zapraszam. Chleb pieczony w garnku z pokrywką , jednak od Joasi "spapugowałam " i zrobiłam w n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.