Tarta z białą kiełbasą, farszem chrzanowym i jajkami

Tarta z białą kiełbasą, farszem chrzanowym i jajkami

Tarta z białą kiełbasą, farszem chrzanowym i jajkami

Przepis na : obiad

Tarta z białą kiełbasą to chrupiący kruchy spód, soczysta biała kiełbasa, aksamitny farsz z nutą chrzanu i jajka na wierzchu – ta tarta to prawdziwy hit sezonu. Przygotujesz ją z prostych składników a efekt zachwyci każdego przy stole. Świetna zarówno na Wielkanoc, jak i na niedzielny obiad. Czas przygotowania: 1,5 godziny Trudność przygotowania:  średnie Ilość porcji: 4-6 osób SKŁADNIKI KRUCHE CIASTO (forma 30 cm): 300 g mąki pszennej 150 g zimnego masła 1 żółtko 3 łyżki zimnej wody szczypta soli SKŁA... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.