Tradycyjny przepis na pyszne i puszyste domowe pączki, nie tylko na Tłusty czwartek. Nadziewane marmoladą, z lukrem lub posypane cukrem pudrem. Czas przygotowania : 2 godziny Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI : 600 g mąki tortowej typ 450 9 żółtek 50 g drożdży świeżych 300 ml mleka 50 g masła 50 g cukru 16 g cukru waniliowego 2 łyżki spirytusu szczypta soli DODATKOWO: 2,5 l oleju 250 g marmolady 200 g cukru pudru 5 łyżek soku z cytryn... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...