Makaron tagliatelle z krewetkami i parmezanem

Makaron tagliatelle z krewetkami i parmezanem

Makaron tagliatelle z krewetkami i parmezanem

Bardzo proste, szybkie danie z pysznymi krewetkami gotowe w 20 minut. Czas przygotowania:   20 minut Ilość porcji:  2 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 160 g makaronu tagliatelle 16-20 krewetek 2 cebule szalotki 60 g sera parmezan 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka pietruszki 1/2 cytryny 1/2 pęczka szczypiorku 14 listków świeżej bazylii 35 g masła 2 łyżki oliwy z oliwek sól świeżo zmielony pieprz 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut do stanu al ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.